στο άλσος

by csyllas

Να κάνει κρύο, να φοράνε και οι δύο φλάι μπουφάν -ο ένας μαύρο και ή άλλη εκείνο το μωβ/το σκούρο/θυμάσαι- και να κάθονται στο παγκάκι, όταν ακόμη οι άνθρωποι κάθονταν ακόμη στα παγκάκια και είχαν μεγάλη αποστολή το χειμώνα*: να λιώνουν τα κρύα παγ(κ)άκια με αγκαλιές και λόγια από φιλιά. Τσιγάρα, αναπτήρας, δεν χρειαζόταν κάτι άλλο, τα υπόλοιπα ανήκουν στο άλσος. Στο άλσος στο Παγκράτι.

Καμιά φορά, κάτι παρέες από το Βύρωνα, κατεβαίναμε εκεί. «Καμιά φορά», γιατί είχαμε τα δικά μας πάρκα: ανάληψη, αγία τριάδα και ένα πατάρι που πάλι να μαζευόμασταν θα γελάγαμε μέχρι να το ρίξουμε κάτω και να φτάσει η σκόνη από το γκρεμοτσάκισμα μέχρι το καλλιμάρμαρο.

boyz-n-the-hood-title-screenshot

(στο άλσος κάποτε υπήρχε σ’ ένα τοίχο, RIP)

Δεκαπέντε χρόνια περάσανε πάνω από το άλσος, διάφοροι μπήκαν από τη μια μεριά για να βγουν από την άλλη, κάποιοι δεν βγήκαν ποτέ, άλλοι δεν μπήκαν ποτέ. Οι περισσότεροι μ’ εκείνα και με τ’ άλλα συνήθισαν να περνάνε απέξω, να λένε και να σκέφτονται ότι περνάνε απέξω. Ακόμα απέξω περνάνε.

Τώρα, συμβαίνει τώρα έξω από εισαγωγικά, μια παρέα όμορφες φάτσες, χαμογελούν μέσα και έξω από τα hoodies τους, βάζουν μαύρες μουσικές για να ξεσκάνε τα δέντρα και να γελάνε οι μπασκέτες· μαζεύονται και παίζουν, άλλοι πίνουν καφέ στα σκαλάκια, συζητάνε, γνωρίζονται, γνωρίζουν. Δεν είχα ομάδα, έκανα μία με τον Ε. από την Αλβανία, κερδίσαμε. «Με τα περισσότερα παιδιά πηγαίναμε σχολείο μαζί, τώρα ξαναβρεθήκαμε, μ’ όλα αυτά που γίνονται» / ο συμπαίκτης, λίγο πριν κερδίσουμε.

Αρχίζει μια ψιχάλα, δεν το χαλάμε όμως για καμία γλύστρα. Έρχεται και ένας γκραφιτάς που μετά από την ιερή συνεννόηση με τον προηγούμενο και τα παιδιά εκεί, κάνει ντιλίτ το «boyz in the hood» του τοίχου και μετά του singleton. Στη θέση του θα μπει αυτό που θα βγάλω φωτογραφία μόλις ξαναπεράσω από κει. (άπντέιτ: ξαναπέρασα, ορίστε παρακάτω)

alsosgraf1

*οι άνθρωποι ακόμη κάθονται σε παγκάκια και έχουν μεγάλη αποστολή, τα καταφέρνουν μου φαίνεται.